שיטות טיפול והתמחויות

  1. ראשי
  2. שיטות טיפול והתמחויות

לפרטים נוספים




*החזרים לחברי הקופות ולבעלי ביטוחים פרטיים ע״פ הסדר.

מובילזציות

בשיטת המוביליזציה מבצע המטפל תנועות איטיות והדרגתיות בין חלקי המפרק השונים במטרה להשיג שיפור בטווח התנועה, הגברת זרימת הדם, הפחתת נוקשות ושיפור פעולת השרירים המחוברים באופן ישיר או עקיף למפרק המטופל.

מניפולציה

בשיטת המניפולציה יפעיל המטפל כוח מהיר, קצר וחד בין חלקי המפרק במטרה להשיג שיפור בטווח התנועה, הגברת זרימת הדם, הפחתת נוקשות ושיפור פעולות השרירים המחוברים באופן ישיר או עקיף למפרק המטופל.

דיקור מערבי

דיקור מערבי יבש (Myofascial Trigger Point Dry Needling) הינה שיטת טיפול נוספת שהפכה לנפוצה בשנים האחרונות בהקלה על כאבים אקוטיים וכרוניים. בשיטה זו מתבצע דיקור בנקודות מטרה (Trigger Points) הממוקמות באזורים הסמוכים למקום הבעיה או מרוחקים ממנו . הדיקור נעשה באמצעות מחטים סטריליות דקיקות שאינן פוצעות את הרקמה ולא מחדירות אליה חומר מסוים. ההקלה ושיכוך הכאב כתוצאה מטיפול בשיטה זו משמעותיים לטווח הקצר וכן לטווח הארוך.

טייפינג

שיטת טיפול אקטיבית נפוצה נוספת המוכרת גם בשם קינזיו טייפינג (Kinesio Taping). בשיטה זו משתמש המטפל ברצועות גמישות המסייעות בהגברת זרימת הדם, משפרות את פעילות השריר ומפחיתות עומסים וכאב מאזורים מסוימים, כל זאת באמצעות שינוי זווית הפעולה של השרירים.

קינסיולוגיה יישומית

השיטה מסייעת לפיזיותרפיסט לבחור את דרך הטיפול הנכונה ויותר מכך – להימנע משיטת טיפול לא נכונה ומניסוי וטעייה שעלולים לגרום למטופל נזק גופני וכאב שלא לצורך. בשיטה זו יבדוק הפיזיותרפיסט את הרפלקס השרירי המשקף את המתח הקיים במערכת העצבים ומאפשר לקבל משוב מדויק על מצב הגוף ולבחור כיוון טיפולי נכון.

גישת מאליגן

גישת מאליגן היא טפול מנואלי (ידני) בה המטפל יוצר שינוי מכני מינימאלי ברקמה הכואבת של המטופל, בזמן שהמטופל מבצע תנועה רצונית אקטיבית. תנועות אלו מיושמות במפרקי השלד ובמפרקי עמוד השדרה. בגישה זו אנו מנצלים את חלון ההזדמנויות שהטיפול המנואלי נותן בהפחתת כאב ומאפשרים תנועה אקטיבית ותרגול של המטופל ללא כאב.

גישת בובט

גישה הטיפולית ע”ש Bobath – הינה גישה טיפולית דינמית, המיועדת לטיפול באנשים עם פגיעות במערכת העצבים המרכזית ( אירוע מוחי, פגיעות ראש טראומטיות, גידולים, טרשת נפוצה ועוד). גישה טיפולית זו היא המקובלת בישראל ובארצות רבות בעולם. גישת בובט היא גישה טיפולית כוללנית, המציעה חשיבה והסתכלות רב תחומית של אנשי מקצועות הבריאות – פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת ורופאים. מהותה בבנייה ויישום של תכנית התערבות טיפולית, הכוללת פיתוח יכולות התפקוד העצמאי, מזעור ליקויים גופניים והפחתת כאבים. הגישה מבוססת על עקרונות הנוירופיזיולגיה והניורופלסטיות של מערכת העצבים המרכזית.
הנחת היסוד בגישה היא שבצד הפגוע יש יכולת וצריך למצות אותה.
מטרת השיקום על פי הגישה היא איכות התפקוד ולא עידוד של פיצויים.
מטרת השיקום על פי הגישה היא החזרת האדם ככל האפשר לדרך חייו הקודמים.

עיסוי ומתיחות

אחת השיטות האקטיביות לטיפול ולהקלה בכאבים ממקור שרירי המשלבת עיסוי עמוק, עיסוי Trigger Points ומתיחות לרקמות הרכות.
חלק גדול מהכאבים מקורם בנקודות מעוררות הכאב או “קשרים” קטנים בשרירי השלד (Triggerpoints)
נקודות אלו יכולות לגרום למגוון כאבים ותסמינים העלולים להיות אקוטיים או כרוניים ולרוב מלווים בנוקשות שרירית, עייפות והפרעות שינה. (MYOFASCIAL PAIN SINDROME).
מיקומם של נקודות אלו יכול להיות בכל מקום בגוף .
שיטה זו נפוצה מאוד אך חשוב שתבוצע בידי מטפל מיומן, זאת כדי להימנע מהגברת הכאב, או גרוע מכך – מגרימת נזק במקרה של טיפול לא נכון.

תפריט
דילוג לתוכן